v

Wat is SDEN?

SDEN staat voor Stichting Dranken Examens Normering. Deze stichting stelt examens op en vast, houdt toezicht op het proces van examineren en beoordelen van de resultaten.
De SDEN onderscheidt 5 opleidingsniveaus. De cursussen 1,2 en 3 worden door heel
Nederland georganiseerd. De Wijnacademie organiseert het SDEN 4 niveau (Vinoloog)
en SDEN 5 (Magister Vini). Alleen met een SDEN 3 diploma kan toegang verkregen worden tot de vinologenopleiding.

SDEN 1-icon-color

SDEN 1 Wijnvignet

Wil je meer weten van wijn? Dan is deze opstapcursus iets voor jou. In 2 avonden maak je op een leuke en gezellige manier  kennis met wijn.

Deze wijncursus is vooral bedoeld om wijnervaring op te doen en nog meer te genieten van wijn.

Kortom: een leuke en informatieve kennismaking met wijn die je ook toepassen in je werk of om verder te leren over wijn.

SDEN2 Wijnoorkonde

Bij de Wijnoorkonde ga je een stapje verder. In 5 avonden proef je niet alleen veel wijn, je leert ook de juiste proeftechnieken om wijn te beoordelen. De belangrijkste druivenrassen en verschillende wijngebieden komen wereldwijd aan bod.

Leer je eigen wijnsmaak ontdekken maak daardoor gemakkelijker een keuze in een wijnwinkel of restaurant. Deze cursus geschikt voor beginnende wijnprofessionals en wijnliefhebbers 

SDEN 3-white-color

SDEN 3 Wijnbrevet

In 8 – 10 avonden wordt jouw wijnkennis verdiept. Je leert in deze wijncursus Wijnbrevet meer over het proeven- en beoordelen van wijn, de karakteristieken van druivenrassen, wereldse wijngebieden, wijnbereiding, kwaliteitskenmerken en –verschillen, het begrijpen van wijnetiketten en wijn- en spijs. Een uitstekende basis om te werken in wijn als professional. Het diploma geeft toegang tot de vinologenopleiding.