v

Wie is Renate Mols?

Elke glas wijn heeft z’n verhaal. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je. Ik vind het geweldig om dat verhaal met jullie te delen. 

Mijn naam is Renate Mols en samen met Harry en onze twee kids, Sem en Sanne, wonen wij in een verbouwde boerderij in Holten. Een gedeelte van de oude deel is omgetoverd tot De Wijnkamer.

Ik ben altijd al een liefhebber van wijn geweest. Uit nieuwsgierigheid startte ik daarom eind 2018 met een eerste wijncursus: SDEN2. Daarna wakkerde mijn passie voor wijn pas echt aan. Na ook SDEN3 te hebben afgerond, ben ik in mei 2022 geslaagd voor de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

En zo is ontstaan: De Wijnkamer Holten. Dé plek waar ik mijn passie en enthousiasme voor wijn kan overbrengen! Dat doe ik in de vorm van proeverijen (ook op locatie) en kleinschalige cursussen. Geen grote leslokalen maar groepen tot max 10 personen, zodat er goede persoonlijke aandacht is.

Vanaf april 2023 zal onze eigen wijngaard (Erve Zandvoort) tot leven komen. Naast ons huis zal 2 ha worden aangeplant met de druivenrassen: Auxerrois, Johanniter, Souvignier Gris en Pinot Gris. Hoe gaaf is het om vanuit De Wijnkamer zo de wijngaard in te lopen en te zien hoe de druivenstokken zich ontwikkelen.

Welke regio?

Lucien

Renate Mols

Mijn naam is Renate Mols van de wijnkamer in Holten