wijndocent Léon

Léon Krijgsman – La Causerie

Facebooktwitterlinkedinmail

Léon Krijgsman

Frankrijk was zijn tweede vaderland en daar heeft Léon Krijgsman dan ook veel kennis opgedaan. Frans spreekt hij vloeiend. Dat helpt als hij wijndomeinen gaat bezoeken en gesprekken met wijnmakers en sommeliers voert. Maar zijn kennis gaat verder dan dat. Hij spreekt ook ‘wijntaal’. En verstaat die in combinatie met eten. Dat is één van de redenen waarom wijn & spijscombinaties bij de opleidingen van La Causerie zo’n belangrijke plaats innemen. Wijn hoort bij eten. En het eten wordt mooier in combinatie met de juiste wijn. Meer over weten? Kom een cursus volgen bij La Causerie en Léon vertelt je er alles over!

In welke regio’s is hij actief?

De wijnschool La Causerie is gevestigd in een mooi historisch pand in Rotterdam dat goed bereikbaar is, zowel met de auto als met openbaar vervoer. De cursisten voor de gedistilleerd- en biercursussen komen uit heel Nederland, de cursisten voor de wijncursussen vooral uit Zuid-Holland, Zeeland en Noord- Brabant. In Antwerpen heeft de wijnschool ook een filiaal.

Zijn specialismen zijn:

Léon is een inspirerende wijndocent die je wijn leert ‘begrijpen’. Hij is geregistreerd SDEN wijndocent en registervinoloog (RV). “Mijn interesse in wijn begon al tijdens tijdens mijn studententijd. Die belangstelling nam alleen maar toe tijdens de vele reizen die ik daarna maakte. Tegelijkertijd ben ik mijn kennis gaan uitbouwen door middel van studie aan de Wijnacademie en de Italiaanse sommeliersopleiding. En natuurlijk door heel veel te proeven!”

Tijdens de lessen bij La Causerie wordt er meer bijgebracht dan wat er bij de SDEN-examens van u verwacht wordt. “Zo vind ik het belangrijk dat een cursist ook kan beoordelen of een wijn op dronk is en dat er veel aandacht is voor wijn&spijs combinaties.”

De cursussen kenmerken zich door een goede mix van theorie en praktijk. En de interactie met de (inmiddels meer dan 3000 opgeleide) cursisten is groot. “Inderdaad, we vinden het belangrijk om onze cursisten persoonlijke aandacht te geven. Dat kan ook omdat we met kleine groepen werken. We zien dan ook veel mensen terug komen om een vervolgcursus te doen.”

Wat maakt zijn manier van lesgeven uniek?

Léon is een bourgondiër. Dat zie je en voel je tijdens de lessen. Zwierig loodst hij je door de wereld van de wijn. Hij paart zijn kennis van en liefde voor de wijn aan een tomeloos enthousiasme waardoor je nog meer van wijn (en spijs) gaat begrijpen… en houden.

Website La Causerie

Laat een reactie achter

Scroll naar top