v

Wie is Jacqueline de Gouw?

Wie is  Jacqueline de Gouw?

Het is mijn passie om iedereen kennis te laten maken met de wijnwereld. Na jarenlang evenementen in binnen- en buitenland te hebben georganiseerd heeft het wijnvirus bij mij toegeslagen tijdens mijn werkzaamheden bij een Importeur van Gedistilleerd en Wijn. Na het diploma WSET 3 en Vinoloog van de Wijnacademie te hebben gehaald mag ik mezelf ook Registervinoloog SDEN 4 noemen en heb tevens een aantal examens van de internationale WSET 4 (DipWSET) opleiding behaald. Daar de wijnwereld voor mij zo leuk en fascinerend is, heb ik 5 jaar geleden mijn baan opgezegd en ben mijn eigen bedrijf Passie voor Wijn Breda gestart.

Naast wijncursussen SDEN 1, SDEN 2 en SDEN 3, geef ik ook wijnproeverijen op locatie en in mijn eigen locatie en ben importeur van wijnen uit Italië, Spanje, Frankrijk en Chili.

Mijn specialismes:

Tijdens mijn vele wijnreizen door Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zuid-Afrika, Duitsland, België en Nederland ben ik bij veel wijnbedrijven binnen geweest en heb met de beste wijnmakers ter wereld gesproken. Ik heb veel van hen geleerd en kan daarom tijdens de les, in simpele bewoordingen, een betere uitleg aan de cursist geven welke niet in de boeken staat. Dit ondersteun ik met foto- en videomateriaal die tijdens mijn wijnreizen zijn gemaakt.

Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?

Bij mij kan je op een ontspannen manier in kleine groepen van maximaal 14 personen je kennis over wijn uitbreiden. Wat mij onderscheidt van andere aanbieders, is dat mijn lessen heel interactief zijn waarbij iedereen zijn input wordt gevraagd. Je gaat samen een leuke groep vormen waarbij naast veel leren over wijn, gezelligheid een must is. Je bent daarom bij mij niet zomaar een gezicht of nummer in de klas.

 

Welke regio?

  • Mijn lessen worden gegeven in mijn Experience Kitchen in een Monumentaal pand in het centrum van Breda
  • Website: www.passievoorwijnbreda.nl
Lucien

Jacqueline de Gouw

Mijn wijnquote:“Je bent nooit uitgeleerd in de wereld van de wijn”. Gevestigd in Breda. Website: passievoorwijnbreda.nl