Wijndocent Ed

Ed Carper – Carpervinum

Facebooktwitterlinkedinmail

Wie is Ed Carper?

Ik ben altijd al wijnliefhebber geweest. Ging vaak naar Frankrijk op vakantie en langzamerhand raakte ik steeds meer gefascineerd door de wijn en hoe het gemaakt wordt. Het begon allemaal bij de Bordeaux wijnen en stapje voor stapje ging dat zich uitbreiden. Zo ben ik uiteindelijk uit nieuwsgierigheid een wijncursus gaan volgen. En wat bleek? Ik begon te ontdekken dat ze niet alleen in Frankrijk mooie wijnen maken. In andere landen maken ze nog meer fantastische en bijzondere wijnen! Daar móést ik meer van weten. Inmiddels mag ik mijzelf “Register Vinoloog” noemen. En sterker nog; dit jaar sta ik in de finale van de “Vinoloog van het jaar” competitie!

En het zit ook al in de naam: Carper staat niet voor de zoetwatervis maar komt van het Latijnse “plukken”, je weet wel van “carpe diem” of te wel “pluk de dag”. Ja, druivenplukker en vandaar Carper Vinum.

Jarenlang heb ik in de ICT gewerkt. En hoewel ik daar veel mooie dingen heb gedaan, was er 1 ding dat er met kop en schouders bovenuit stak: een groep collega’s coachen om met z’n allen succesvol een einddoel te halen. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om anderen in hun kracht te zetten en zich “thuis” te laten voelen in een team. En zo doe ik dat ook als ik een wijncursus geef!

Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt, leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

WIJN CV

Registervinoloog februari 2017.
WSET 3 Advanced level december 2017.
Diploma proefkunde (OINOS) November 2016.
Diploma CIGE Gastronomie level 3. ( Peter Klosse.) juni 2017.
Finale gehaald van Vinoloog van het jaar. September 2017.
Aanbevolen wijndocent van de wijnacademie december 2018.
Vanaf mei 2019 student aan de Oostenrijkse wijnacademie om Weinakademiker te worden. Maart 2019: Lid van de Associatie van Wijndocenten. Maart 2019: Bestuurslid Verenigde Vinologen Nederland. Juli 2020: Vinoloog van het jaar 2020! (wijnproefcompetitie van Verenigde Vinologen Nederland). December 2020: SommelierOorkonde Diploma. Januari 2021: Bestuurslid van de Associatie van Wijndocenten.

Welke regio

Zaanstad/Purmerend.

Mijn specialismes zijn:

Wijn/spijs en de gebieden waar ikzelf ook op wijnreis ben geweest zoals Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?

Bij mij kan je op een ontspannen manier in kleine groepen van maximaal 14 personen je kennis over wijn uitbreiden. Wat mij onderscheidt van andere aanbieders, is dat mijn lessen zo gestructureerd zijn dat de lesstof duidelijk en aantrekkelijk blijft. En daardoor, als je alle lessen volgens het aangeboden programma volgt, is de kans groot dat je in één keer slaagt voor je wijnexamen(s).

Waarom ik persoonlijk vind dat iedereen meer moet weten over wijn:

Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt, leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

Mijn wijnquote:

“Life is too short to drink cheap wine”.

Laat een reactie achter

Scroll naar top