v

Ed Carper – Carper Vinum

Wie is Ed Carper?

Ik ben altijd al wijnliefhebber geweest. Ging vaak naar Frankrijk op vakantie en langzamerhand raakte ik steeds meer gefascineerd door de wijn en hoe het gemaakt wordt. Het begon allemaal bij de Bordeaux wijnen en stapje voor stapje ging dat zich uitbreiden. Zo ben ik uiteindelijk uit nieuwsgierigheid een wijncursus gaan volgen. En wat bleek? Ik begon te ontdekken dat ze niet alleen in Frankrijk mooie wijnen maken. In andere landen maken ze nog meer fantastische en bijzondere wijnen! Daar móést ik meer van weten. Inmiddels mag ik mijzelf “Register Vinoloog” noemen en heb ook het hoogste internationale WSET diploma gehaald (DipWSET) en daarbovenop nog de titel Weinakademiker. Ook doe ik regelmatig mee aan wijnproefcompeties en heb zo de titel “Vinoloog van het jaar 2020” behaald. Naast wijnopleidingen het ik ook gastronomie opleidingen gedaan zoals Diploma CIGE Gastronomie level 3 en Sommeliersoorkonde.

En het zit ook al in de naam: Carper staat niet voor de zoetwatervis maar komt van het Latijnse “plukken”, je weet wel van “carpe diem” of te wel “pluk de dag”. Ja, druivenplukker en vandaar Carper Vinum.

Jarenlang heb ik in de ICT gewerkt. En hoewel ik daar veel mooie dingen heb gedaan, was er 1 ding dat er met kop en schouders bovenuit stak: een groep collega’s coachen om met z’n allen succesvol een einddoel te halen. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om anderen in hun kracht te zetten en zich “thuis” te laten voelen in een team. En zo doe ik dat ook als ik een wijncursus geef!

Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn passie is om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten, want niet alleen vis moet zwemmen. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt, leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

Welke regio

Zaanstad/Waterland.

Mijn specialismes zijn:

Wijn/spijs en de gebieden waar ikzelf ook op wijnreis ben geweest zoals Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Wat maakt mijn manier van lesgeven uniek?

Bij mij kan je op een ontspannen manier in kleine groepen van maximaal 14 personen je kennis over wijn uitbreiden. Wat mij onderscheidt van andere aanbieders, is dat mijn lessen zo gestructureerd zijn dat de lesstof duidelijk en aantrekkelijk blijft. En daardoor, als je alle lessen volgens het aangeboden programma volgt, is de kans groot dat je in één keer slaagt voor je wijnexamen(s).

Gevestigd in Zaandam. Website: Carper Vinum

Arno Aartsen

Ed Carper – Carper Vinum

Mijn wijnquote:

“Life is too short to drink bad wine”.