Wine2Move is een wijnopleiding om je wijnkennis uit te breiden en toe te passen!

Expert wijnopleiding WineConnoisseur***  Wine2Move  –  cursusjaar 2021-2022, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden

wine2move connoisseur de expert wijnopleiding bij La Causerie

Wine2Move is de expert wijnopleiding (jaartraject) waarin je wijnkennis uitbreidt en wijn in al zijn facetten nog beter leert begrijpen.

Een opleiding met veel interactie, zowel tijdens de thema-avonden als in de proefgroepen. De wijn zelf maar ook trends en nieuwe ontwikkelingen staan centraal.

Nadat je met een Wijnbrevet (SDEN-3), bij de Wijnacademie (SDEN-4) of bij een vergelijkbare opleiding een goede basis hebt gelegd, kun je met Wine2Move je wijnkennis toepassen en verbanden leggen, uiteraard onder professionele begeleiding.

La Causerie werkt voor deze wijnopleiding samen met Claudia van Dongen,  die zelf als gastdocent de cursus inleidt. Andere gastdocenten zijn Lars Daniëls MV en Ton Wortelboer. Léon Krijgsman is hoofddocent.

Ben je al (register)vinoloog?

Bij actieve deelname aan alle cursusonderdelen krijg je een certificaat en kan je 40 PE bijscholingspunten bijschrijven.

Thema’s en proefgroepen – wijnkennis toepassen

De cursisten kiezen ieder een eigen thema, om dit gedurende het cursusjaar uit te werken. Dit gebeurt door zelfstudie, tijdens de cursusavonden en verder door wijnproeverijen te bezoeken en deze ook zelf te organiseren. Per cursusgroep worden één of twee proefclubjes geformeerd, waarmee minimaal één keer tussen de lessen door geproefd wordt. Deze tussentijdse proeverijen worden voorbereid door steeds een andere deelnemer die vanuit zijn/haar thema deze proeverij samenstelt en ondersteunende informatie hierbij zoekt. Voorts wordt door alle deelnemers een werkstuk gemaakt dat op het examen gepresenteerd zal worden.

Toelatingseisen

Minimaal niveau 3 (SDEN-3 of WSET-3).

Deze opleiding is ook zeer geschikt voor Vinologen van de Wijnacademie (SDEN-4) als verdiepingscursus met 40 PE punten .

Van de cursisten wordt een actieve betrokkenheid en inbreng verwacht. Om de interactie tijdens de cursus zo hoog mogelijk te houden bestaat de groep uit minimaal 12 tot maximaal 16 cursisten.

Cursus inhoud

wine2move-cursist

De opleiding bestaat uit elf thema-avonden van ruim drie uur die zijn onderverdeeld in twee modules. Invloeden van terroir, druivenras en de mens op de smaak maar ook op de marketing van de wijn worden onderzocht. Actuele onderwerpen uit de wijnwereld komen aan bod, waarbij het belangrijk is ook zelf onderzoek te doen. Tijdens de cursus is er discussie over diverse stellingen. Het praktische deel bestaat uit beschrijvend en vergelijkend proeven.