Gedistilleerdvignet opleiding.

Basiscursus sterke drank. La Causerie geeft sinds voorjaar 2015 als eerste opleider de nieuwe stijl Gedistilleerd Vignet® opleiding.

Whisky, gin (al dan niet met bijzondere waters en garnituren) en grappa zijn razend populair en ook de mooie  ambachtelijke distillaten van de Lage Landen worden (her)ontdekt. En steeds vaker zie deze dranken in combinatie met gerechten.

In twee dagdelen leer je op compacte wijze het proces van mouten, branden en distilleren en leer je verschillende dranken (her)kennen zoals diverse likeuren, whisk(e)y’s, cognac, jenever, gin, vodka, rum en meer. Ook komen cocktails en longdrinks aan bod en wordt aandacht besteed aan het combineren met verschillende kazen en gerechten.

de gin die een trend zette.Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

gin met garnishesHet officiële examen Gedistilleerd Vignet (SGEN1/SDEN1) is aan het begin de tweede cursusdag. Zoals je van La Causerie gewend bent krijg je tijdens deze basiscursus voldoende verdieping tot niveau 2 om de wereld van de sterkedrank en cocktails beter te gaan begrijpen. Er worden ruim 20 mooie distillaten geproefd en besproken.

Eerste geslaagden voor het Gedistilleerdvignet examen

Inmiddels zijn we alweer wat jaren verder. Ruim 150 cursisten hebben deze leuke cursus nu bij La Causerie gevolgd. Alle cursisten slaagden met hoge cijfers.

We starten deze cursus 1-2x per jaar, soms op zondagen, anders op maandag/dinsdagavonden.  We adviseren je om gelijk in te schrijven voor de aansluitende vervolgcursus SDEN3-sterke drank. Na deze vervolgcursus kan je bij de Wijnacademie de Liquoristenopleiding volgen.

De cursussen starten om 19:30 uur en duren tot circa 22:15 uur. De kosten zijn 125€. All-in, dus inclusief 21% BTW, het cursusboekje, de hand-outs en het examengeld. De studiebelasting voorafgaand aan de cursusavonden is gering, circa 2 uur.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.

Gedistilleerd Brevet

Deze cursus kan worden voorgezet met de vervolgopleiding voor verdere verdieping en verbreding. Omdat het tempo van deze cursus vrij hoog is en tot niveau 3 leidt raden we je sterk aan eerst deze basiscursus te volgen.

De vervolgcursus bestaat  uit 4 avonden en zo mogelijk één tot twee bezoeken aan een distilleerderij. Met de 20 dranken in de basiscursus en de ruim 40 dranken in de vervolgopleiding bouw je een ruime proefervaring op. De opleiding kan worden afgesloten met het examen Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3 dat wij in samenwerking met de Wijnacademie organiseren. Dit diploma geeft je dan toegang tot de Liquoristenopleiding SGEN/SDEN-4 bij de Wijnacademie.

Slijtersbasisdiploma

Of wil je het Slijtersbasisdiploma halen? Dat kan ook bij la Causerie. Ronald Staal (Charin wijnen) kreeg op 6 september 2015 als eerste in de Lage Landen dit diploma uitreikt van de voorzitter van de Wijnacademie Ron Andes.

Hoe werkt dit? Je haalt dan zowel het Wijnvignet als het Gedistilleerdvignet (of andersom) en het examen Sociale Hygiëne.

Voor het Slijters Vakdiploma is wijn, bier en gedistilleerd op SDEN3 niveau nodig. Stuur ons een e-mail en we kunnen je op maat adviseren en een opleidingsaanbod doen.