Gedistilleerdvignet opleiding.

Basiscursus sterke drank. La Causerie geeft sinds voorjaar 2015 als eerste opleider de nieuwe stijl Gedistilleerd Vignet® opleiding.

Whisky, gin (al dan niet met bijzondere waters en garnituren) en grappa zijn razend populair en ook de mooie  ambachtelijke distillaten van de Lage Landen worden (her)ontdekt. En steeds vaker zie deze dranken in combinatie met gerechten.

In twee dagdelen leer je op compacte wijze het proces van mouten, branden en distilleren en leer je verschillende dranken (her)kennen zoals diverse likeuren, whisk(e)y’s, cognac, jenever, gin, vodka, rum en meer. Ook komen cocktails en longdrinks aan bod en wordt aandacht besteed aan het combineren met verschillende kazen en gerechten.

de gin die een trend zette.Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

gin met garnishesHet officiële examen Gedistilleerd Vignet (SGEN1/SDEN1) is aan het begin de tweede dagdeel. Zoals je van La Causerie gewend bent krijg je tijdens deze basiscursus voldoende verdieping tot niveau 2 om de wereld van de sterkedrank en cocktails beter te gaan begrijpen. Er worden ruim 20 mooie distillaten geproefd en besproken.

Eerste geslaagden voor het Gedistilleerdvignet examen

Inmiddels zijn we alweer wat jaren verder. Ruim 150 cursisten hebben deze leuke cursus nu bij La Causerie gevolgd. Alle cursisten slaagden met hoge cijfers.

Veel van onze cursisten komen van verder weg. Daarom organiseren we de cursus in compacte vorm, in twee dagdelen, meestal op een hele dag. La Causerie is trouwens uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. We adviseren je om gelijk in te schrijven voor de aansluitende vervolgcursus SDEN3-sterke drank. Na deze vervolgcursus kan je bij de Wijnacademie de Liquoristenopleiding volgen.

De cursussen starten om 10 uur en duren tot circa 17:00 uur. De kosten zijn 135€. All-in, dus inclusief 21% BTW, het cursusboekje, de hand-outs, een eenvoudige lunch en het examen(geld). De studiebelasting voorafgaand is gering, circa 2 uur.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam. Gratis en voldoende parkeerruimte, uitstekend bereikbaar per OV.

Slijtersdiploma

Dit diploma maakt deel uit van het Slijtersbasisdiploma.

Gedistilleerd Brevet

Deze cursus kan worden voorgezet met de vervolgopleiding voor verdere verdieping en verbreding. Omdat het tempo van deze cursus vrij hoog is en tot niveau 3 leidt raden we je sterk aan eerst deze basiscursus te volgen.