GedistilleerdVignet en GedistilleerdBrevet opleidingen door La Causerie.

Basiscursus sterke drank. La Causerie geeft sinds 2015 in samenwerking met de Wijnacademie en SDEN als eerste wijnopleider de nieuwe stijl Gedistilleerd Vignet (niveau 1) en de Gedistilleerd Brevet (niveau 3) opleidingen.

Whisky, gin (al dan niet met bijzondere waters en garnituren) en grappa zijn razend populair en ook de mooie ambachtelijke distillaten van de Lage Landen worden (her)ontdekt. En steeds vaker zie deze dranken in combinatie met gerechten.

Start met een goede basis – volg eerst het gedistilleerdvignet deel

We adviseren je om voor deze vervolgcursus eerst de basiscursus gedistilleerd en cocktails (link naar La Causerie) te volgen.Deze bestaat uit 2 dagdelen en wordt voorafgaand aan de brevetcursus georganiseerd. Je leert dan op compacte wijze het proces van mouten, branden en distilleren en leer je een ruim aantal verschillende dranken (her)kennen zoals diverse likeuren, whisk(e)y’s, cognac, jenever, gin, vodka, rum en meer. Ook komen cocktails en longdrinks aan bod en wordt aandacht besteed aan het combineren met verschillende kazen en gerechten.

de gin die een trend zette.Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt.

Eerste geslaagden voor het Gedistilleerdvignet examenHet officiële examen Gedistilleerd Vignet (SGEN1/SDEN1) is aan het begin van het tweede dagdeel. Zoals je van La Causerie gewend bent krijg je tijdens deze basiscursus voldoende verdieping om de wereld van de sterke drank en cocktails beter te gaan begrijpen. Er worden ruim 20 mooie distillaten geproefd en besproken.

De cursussen starten om 19:30 uur en duren tot circa 22:15 uur. De kosten van de basiscursus zijn 125€. All-in, dus inclusief 21% BTW, het cursusboekje, de hand-outs, de verdiepingsstof en het examengeld. De studiebelasting voorafgaand aan de cursusavonden is zeer gering, circa 2×2 uur.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam.

Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3

Het programma van deze vervolgopleiding is afgestemd op het programma en de proefervaring van de cursisten van de basiscursus . We gaan gelijk de breedte en de diepte in én omdat het tempo van deze niveau 3 cursus vrij hoog is, raden we je aan eerst de basiscursus te volgen.

rutteDe basisopleiding(2 dagdelen, meestal 1 zondag) + vervolgopleiding (4 dagdelen, meestal 2 zondagen) starten 1-2x per jaar.  Daarnaast is er wordt ook een excursie aan een werkende distilleerderij. Met de ruim 20 dranken in de basiscursus en de ruim 40 dranken in deze vervolgopleiding bouw je een ruime proefervaring op.

De opleiding kan worden afgesloten met het examen Gedistilleerd Brevet SGEN/SDEN-3. Dit examen is niet inbegrepen en wordt door SDEN georganiseerd. Dit diploma geeft je dan toegang tot de Liquoristenopleiding SGEN/SDEN-4 bij de Wijnacademie.

De cursussen starten om 10:uur en duren tot circa 17:00 uur. De kosten van de vervolgcursus zijn 260 €. Inclusief BTW, cursusmap, hand-outs en twee lunches. De tweede cursusdag is de week erna.

Bezoek distilleerderij

Voor de cursisten organiseren we buiten de aangegeven cursusdagen een excursie naar een distilleerderij.

Slijtersvakdiploma

Het Gedistilleerd brevet maakt samen met het Bierbrevet en het Wijnbrevet deel uit van het Slijtersvakdiploma.

Al deze opleidingen zijn bij La Causerie in Rotterdam te volgen. We adviseren je graag.

Waar is de cursus locatie?

.

Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam, uitstekend bereikbaar per OV. Voldoende en gratis parkeermogelijkheid