Bierbrevet opleidingen.

La Causerie organiseert in Rotterdam de BierBrevet (SDEN-niveau 3) opleiding.

bier

In één dag (twee dagdelen, inclusief lunch)  krijg je tijdens deze unieke compacte cursus voldoende theoretische en praktische ervaring om het Niveau 3 Bierbrevet te kunnen behalen.

Ambachtelijke bieren  staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling. Het aantal microbrouwerijen neemt zo snel toe dat er onlangs een tekort aan hop is ontstaan. Ook vindt bier meer en meer zijn weg als begeleider van mooie gerechten.

Daarnaast is het ook een erg leuke en leerzame ééndaagse cursus voor iedere bierliefhebber. Ook als cadeau-tip zeer geschikt.

Ondergisting, bovengisting en spontane gisting

Deze gevorderden cursus leert je onder andere deze verschillende aspecten maar ook de bierstijlen, het proeven en beoordelen van bier en de matchen van bier & spijs.

Het doel van deze cursus:

  • Gevorderde kennis van bier verkrijgen
    • Ingrediënten en brouwtechnieken
    • Stijl en smaakverscheidenheid, binnen en buitenlandse bieren
    • Matchen met spijs
  • Hierdoor ontstaat een bredere en diepere proefervaring en proefgenot
  • En verkrijg je meer vaardigheden om te communiceren over bier met klanten en consumenten en zal je professionele status in de bier- en horecasector verbeteren.

Toelatingseisen: Minimum 21 jaar, enige praktische ervaring.

Ben je vinoloog van de Wijnacademie?

Voor deze cursus kan je, na het halen van het SDEN3-bier diploma 12 PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen declareren.

Eerstvolgende cursussen

De cursus wordt 1-2x per jaar georganiseerd. Zie website La Causerie.

Deze cursus start om 10:00 uur en duurt tot  16:00 uur.

De kosten van de basiscursus zijn 125€.  Inclusief reader en lunch. Cursuslocatie: La Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam. Inschrijven kan op het formulier hieronder.